28. Naantalin Aurinkolinna

Messututkimuksen vuoden parhaan messukohteen ja parhaan sisustuksen voittaja!

Jämerän kivitalorunkoinen Naantalin Aurinkolinna on täysin esteetön ja kynnyksetön huippumoderni älytalo. Sen arkkitehtuuri leikittelee niin muotojen, materiaalien kuin ikkunoidenkin kanssa. Terassipuolen 12-metrinen lasiseinä ja saunan yli 5-metrinen kulmaikkuna tekevät kunniaa ympäröivälle luonnolle. Sisustus on ylellinen, mutta selkeälinjainen.

Naantalin Aurinkolinna on lapsiperheelle suunniteltu, avara ja aurinkoinen koti. Keittiön ja olohuoneen muodostama yhteinen tila jatkuu koko julkisivun mittaisen lasiseinän ansiosta saumattomasti suurelle terassille. Katetussa ja esimerkiksi aurinkoenergialla lämmitettävässä kesäkeittiössä voi grillailla ja nauttia pimenevistä illoista pitkälle syksyyn. Etätyöhuoneesta sekä päämakuuhuoneesta avautuvat pariovet omille parvekkeilleen.

Aurinkolinnan laadukkaat materiaalit, loppuun asti hiottu pohjaratkaisu ja viimeisin talotekniikka tekevät asumisesta huoletonta. Sisustukseltaan ja materiaaleiltaan Aurinkolinna on ylellinen, selkeälinjainen ja ajaton. Suunnittelussa on otettu huomioon kestävyys, kotimaisuus ja helppohoitoisuus. Pehmein sävyin kerrostetun kodin eri tilojen ja materiaalivalintojen lähtökohtana on ollut lapsiperheen muuttuvat tarpeet ja rakennuksen modernin arkkitehtuurin kunnioittaminen.

Uniikit viilupintaiset ovet tuovat lämpöä ja kodikkuuden tuntua huippumoderniin keittiöön. Pronssin sävy toistuu keittiön vesikalusteissa, ruokapöydän veistoksellisessa jalassa ja sitä ympäröivissä tuoleissa. Harkitut yksityiskohdat tuovat tilaan mielenkiintoa. Kodin lastenhuoneet ovat pirteä ja yllätyksellinen tuulahdus, jossa leikki, värit ja ilo ovat sisustuksen pääosassa.

Pihassa yhdistyy moderni ilme ja alkuperäisluonnon kunnioitus. Liuskekivimäinen, suurten laattojen väliin upotettu polku kutsuu kulkijan astumaan pääovelle. Epäsuoralla valaistuksella korostetaan kasvien vuodenaikojen mukana muuttuvaa ulkoasua.

Messukoti on mukana myös Huvila & Huussi Asuntomessuilla -erikoisjaksoissa, jotka nähdään Nelosella ja Ruudussa 23.8. alkaen!

Kohde-esittely

Talotyypppi: Omakoti
Huoneistoala (m²): 184
Huonelukumäärä: 5h + k + autokatos/varasto
Kerrosluku: 1
Runkomateriaali: Kivi
Julkisivumateriaali: Rappaus
Energiatehokkuusluokka: B
E-luku: 91
Tontin pinta-ala (m²): 1487

Ajaton, avara ja täysin uniikki koti ripauksella luksusta.

Haluatko antaa meille palautetta?

Mikä toimii, mikä ei? Ruusut ja risut ovat yhtälailla tervetulleita, joten kevennä mieltäsi ja kerro meille mistä pidit tai mistä et. Kiitos!

Tekijät

Näytteilleasettaja

RS-Insinöörit Oy

Pääsuunnittelija

Nina Helin/Bellarc Oy

Rakennuttaja

RS-Insinöörit Oy

Rakennesuunnittelija

Rauno Rusi/RS-Insinöörit Oy

Pihasuunnittelija

Maiju Tynjälä/Entti Oy

Sähkösuunnittelija

Bittitalo Oy/Jouni Koivisto

LVI-suunnittelija

Aleksi Salonen

Piharakentaja

RS-Insinöörit Oy

Sisustussuunnittelija

Jutta Karihtala/Ideacircus Oy ja Aleksi Rusi/RS-Insinöörit Oy

Arkkitehtisuunnittelija

Rauno Rusi/RS-Insinöörit Oy

Tekniset tiedot

Messukodin teknisiin tietoihin pääset tutustumaan 29.6. ilmestyneestä TM Rakennusmaailmasta.

Seuraavaksi

29. Koti Neulanen

Koti Neulanen on kohtuuhintainen CLT-talo. Talo on rakennettu teräspilareiden päälle, mikä vaikuttaa positiivisesti talon hiilijalanjälkeen.

30. As Oy Lounakallio

As Oy Lounakallio koostuu neljästä Nordic House Finlandin Pre cut -talosta. Talojen puut on sahattu tehtaalla määrämittaan, lovettu ja numeroitu, mikä tekee kuljetuksesta ympäristöystävällisempää.