29. Koti Neulanen

Koti Neulanen on kohtuuhintainen CLT-talo. Talo on rakennettu teräspilareiden päälle, mikä vaikuttaa positiivisesti talon hiilijalanjälkeen. Kodinhoitohuoneeseen on saatu kätevästi lisätilaa saunan puolelta, lauteiden alta. Terassin jatkeena on kasvihuone. Älyä löytyy niin valaistuksen ohjauksesta kuin erilaisten vuotovahtien muodossakin.

Suomalaisesta havupuusta tehdyistä CLT-elementeistä rakennettu matala ja tummasävyinen rakennus sulautuu kauniisti ympäröivään saaristolaiseen metsämaisemaan sen muotoja kunnioittaen. Laajat ikkunapinnat tuovat ympäröivän luonnon myös sisälle, ja kauniina kesäpäivänä talon oleskelualueet niin sisällä kuin terassillakin kylpevät valossa. Terassin eri osat - avoin ja katettu - rytmittävät siirtymää luonnosta sisätilaan. Ympäröivä luonto toistuu myös rakennuksen väreissä. Sisätilojen runsas puupintojen käyttö tuovat luonnollisen elinympäristön lähelle.

Talo on suunniteltu nelihenkiselle perheelle yhdessä oloon, etätyömahdollisuuksia ja omaa tilaa unohtamatta. Esteettömyys ja turvallisuus yhdistettynä rakennuksen yksitasoisuuteen takaavat talon käytettävyyden pitkälle tulevaisuuteen. Pohjaratkaisuun on saatu perheen tarpeisiin sopiva määrä huoneita.

Puu on akustisesti miellyttävä materiaali ja talon suunnittelussa on huomioitu myös akustiikka ja äänimaailma. Sisätiloissa puu rauhoittaa hektisen arkielämän keskellä, mutta toisaalta taloon on tuotu väriä esimerkiksi kiintokalusteissa. Koti Neulasessa on pyritty ajattelemaan uudella tavalla asioita, joista esimerkkeinä lauteiden alle sijoitetut pyykinpesukone ja kuivausrumpu sekä päämakuuhuoneen kulmaliukuovet.

Keittiössä pääroolissa on iso saareke, jossa kokkaaminen ja yhdessä tekeminen korostuu. Talon pienemmässä kylpyhuoneessa perheen lapset ovat osallistuneet suunnitteluun ja se poikkeaa pirteällä väritykseltään muista kosteista tiloista. Saunassa ja kylpyhuoneessa haluttiin yhdistää tummaa näyttävää suurta laattaa ja CLT-pintaa.

Kaunis tontti on säilytetty mahdollisimman luonnonmukaisena ja peruskalliota on jätetty paljon näkyviin. Ulkona pääasiallisena oleskelualueena toimii osittain katettu terassi, jonne iltapäivän ja illan aurinko tulvii. Terassin suuret istutusaltaat tarjoavat mahdollisuuden esimerkiksi yrttien kasvattamiseen.

Messukoti on mukana myös Huvila & Huussi Asuntomessuilla -erikoisjaksoissa, jotka nähdään Nelosella ja Ruudussa 23.8. alkaen!

Kohde-esittely

Talotyypppi: Omakoti
Huoneistoala (m²): 169
Huonelukumäärä: 6h + k + s + varasto/tekninen tila
Kerrosluku: 1
Runkomateriaali: CLT
Julkisivumateriaali: Lautaverhous
Energiatehokkuusluokka: B
Tontin pinta-ala (m²): 1064

Koti Neulanen sulautuu luontoon toteuttaen terveellisen ja turvallisen rakentamisen periaatteita.

Haluatko antaa meille palautetta?

Mikä toimii, mikä ei? Ruusut ja risut ovat yhtälailla tervetulleita, joten kevennä mieltäsi ja kerro meille mistä pidit tai mistä et. Kiitos!

Tekijät

Näytteilleasettaja

CLT Plant Oy ja Sarokas Oy

Pääsuunnittelija

Nina Helin/Bellarc Oy

Rakennuttaja

Yksityinen rakennuttaja

Rakennesuunnittelija

Antti Matikainen/Timber Bros Oy

Pihasuunnittelija

Iia Suikki/Rudus

Sähkösuunnittelija

Markus Aaltonen/Varsinais-Suomen Sähkötech Oy

LVI-suunnittelija

Jukka Sarkki/Insinööritoimisto Sarkki

Sisustussuunnittelija

Miikka Vainio/CLT-Plant Oy ja Juha Leppäkoski/Sarokas Oy

Arkkitehtisuunnittelija

Nina Helin/Bellarc Oy

Tekniset tiedot

Messukodin teknisiin tietoihin pääset tutustumaan 29.6. ilmestyneestä TM Rakennusmaailmasta.

Seuraavaksi

30. As Oy Lounakallio

As Oy Lounakallio koostuu neljästä Nordic House Finlandin Pre cut -talosta. Talojen puut on sahattu tehtaalla määrämittaan, lovettu ja numeroitu, mikä tekee kuljetuksesta ympäristöystävällisempää.

31. As Oy Lounakallio

As Oy Lounakallio koostuu neljästä Nordic House Finlandin Pre cut -talosta. Talojen puut on sahattu tehtaalla määrämittaan, lovettu ja numeroitu, mikä tekee kuljetuksesta ympäristöystävällisempää.