3. Honka Haiku

Messututkimuksen vuoden parhaan pihan voittaja ja parhaan sisustuksen sija 3!

Honka Haiku syntyi kolmen suunnittelijan yhteisprojektina. Suomalais-japanilaishenkisen talon suunnitteli arkkitehti Marko Simsiö, pihasta vastaa japanilainen pihasuunnittelija Asako Hashimoto ja sisustuksen toteuttaa Maru Hautala. Terveellisen hirsitalon kruunaa upea spa-osasto ja kallion muotoja syleilevä terassi istuu täydellisesti maisemaan.

Honka Haikussa toteutuu ainutlaatuinen yhteys ympäröivän luonnon kanssa. Kolmen suunnittelijan kokonaisvaltainen yhteistyö ammentaa japanilaisesta harmoniasta ja pohjoisen puhtaasta metsästä. Honka Haiku osoittaa ekologisen ja vastuullisen puurakentamisen suuntaa.

Kallion sylissä yhteys luontoon on ainutlaatuisen voimakas. Honka Haiku on sovitettu alueen herkkään ympäristöön sitä kunnioittaen, tontin jokaista puuta ja kivikkoa erityisesti varjellen.

Arkkitehtuuriltaan kiinnostavan, selkeälinjaisen ja modernin hirsitalon sisustuksessa käytetään rohkeasti puuta. Ulos rakentuu japanilainen puutarha ja saunaosastolle ylellinen ja rauhoittava onsen-tyylinen spa. Talon on suunniteltu kuvitteelliselle nuorelle perheelle.

L:n muotoinen pohja muodostaa yhdessä piharakennuksen kanssa atriumtalon, joka kätkee sisäänsä toisiinsa avautuvia rauhoittavia tiloja. Ulko- ja sisätilan raja on elävä. Rauhoittava sisäpiha jatkaa olohuonetta ja ruokailutilaa, ja se avautuu myös osaksi viherhuonetta ja spa-tilaa. Kaikki on yhtä aikaa avointa ja silti yksityistä. Asuinneliöt on hyödynnetty tehokkaasti, elämyksellisyyttä ja pohjan muokkautuvuutta unohtamatta.

Sisäänkäynti taloon tapahtuu elämyksellistä terassiramppia pitkin, jota kehystävät karun kauniit istutukset. Atriumpihan katseenvangitsijana on Hokkaidon vaahtera ja perinteinen japanilainen vesiaihe. Takapihalle on sijoitettu tulisija sekä keittiöpuutarha.

Sisustuksen estetiikka pohjautuu ajattomaan minimalismiin, mutta maanläheisellä ja luonnonmukaisella tavalla. Juuri tästä löytyy kohteen ylellisyys – laadukkaita luonnonmateriaaleja, kestäviä valintoja ja aitoja tuotteita läheltä. Honka Haiku on riisuttu kaikesta ylimääräisestä kohinasta. Japandi-tyyli näkyy muodoissa, tekstuureissa, rimoituksina, valon liikkeissä ja eleettömässä väripaletissa. Kuusihirren rinnalla on luonnollisen sävyistä tammea ja saarnea.

Talon ovat toteuttaneet paikalliset osaajat. Vähäpäästöiset M1-luokan materiaalit, innovatiivinen aurinkosähköjärjestelmä sekä älykkäät tekniset ratkaisut pienentävät asumisen hiilijalanjälkeä ja tukevat kestävää tulevaisuutta.

Lue lisää messukodin asukkaista ja heidän unelmakodistaan Kotilieden artikkelista.

Messukoti on mukana myös Huvila & Huussi Asuntomessuilla -erikoisjaksoissa, jotka nähdään Nelosella ja Ruudussa 23.8. alkaen!

Kohde-esittely

Talotyyppi: Omakoti
Huoneistoala (m²): 145,5
Huonelukumäärä: 4h + oh + k + s + spa + autokatos/varasto
Kerrosluku: 1
Runkomateriaali: Hirsi
Julkisivumateriaali: Hirsi
Energiatehokkuusluokka: A
E-luku: 79
Tontin pinta-ala (m²): 1399

Tunne metsän voima - japanilaistyylinen Honka Haiku syntyy harmoniassa pohjoisen luonnon kanssa.

Haluatko antaa meille palautetta?

Mikä toimii, mikä ei? Ruusut ja risut ovat yhtälailla tervetulleita, joten kevennä mieltäsi ja kerro meille mistä pidit tai mistä et. Kiitos!

Tekijät

Näytteilleasettaja

Honkarakenne Oyj

Pääsuunnittelija

Heikki Hakoniemi

Rakennuttaja

Honkarakenne Oyj

Rakennesuunnittelija

Marko Kukkurainen/Honkarakenne Oyj

Pihasuunnittelija

Asako Hashimoto/Hashimoto

Sähkösuunnittelija

Olli-Matti Törmänen/Insinööritoimisto Silvea Oy

LVI-suunnittelija

Samu Heikkilä/Insinööritoimisto Airlon Oy

Piharakentaja

Mika Lassila/Viherlassila Oy

Sisustussuunnittelija

Maru Hautala/Suunnitteluhuone Nionio Oy

Arkkitehtisuunnittelija

Marko Simsiö/Koan Oy

Tekniset tiedot

Messukodin teknisiin tietoihin pääset tutustumaan 29.6. ilmestyneestä TM Rakennusmaailmasta.

Seuraavaksi

4. Kannustalon Auma

Kannustalon Auma hurmaa kävijät muun muassa lähes 50 neliön kokoisella avattavalla lasitetulla terassilla. Aumakatto tekee ilmeestä modernin ja minimalistisen.

7. Hirsi-Kastelli Aisti

Hirsi-Kastellin Aisti esittelee Kastellin hirsiosaamista ensimmäistä kertaa Asuntomessuilla. Tässä kodissa kokataan paljon, ja olokeittiössä laitetaan ruokaa yhdessä.