30. As Oy Lounakallio

As Oy Lounakallio koostuu neljästä Nordic House Finlandin Pre cut -talosta. Talojen puut on sahattu tehtaalla määrämittaan, lovettu ja numeroitu, mikä tekee kuljetuksesta ympäristöystävällisempää. Kattopeltiin laminoitu aurinkopaneeli taittuu osittain myös seinälle, jolloin saadaan lisää pinta-alaa aurinkopaneeleille. Talot ovat muovittomia ja niiden rakennuttaja on Oy Spinkkilä Ltd.

Lounakallion A-talossa materiaalit ovat luonnonmukaisia ja ajattomia. Terveellinen asuinympäristö ikkunoista tulvivan luonnon sylissä tarjoaa asukkaille elämyksen joka päivä. Asukkaat ovat olleet tiiviisti mukana tila- sekä sisustussuunnittelussa ja taloa on tehty juuri heidän tarpeistaan kestämään aikaa. Kohde on ajaton, tiloiltaan joustava ja ekologinen talo, jossa luonto on vahvasti osana kokonaisuutta.

Urheilua ja luonnossa liikkumista harrastava kolmihenkinen perhe toivoi terveellistä ja ekologista kotia, jossa voi työskennellä ja viettää aikaa rentoutuen. Kiireinen arki vaatii kodilta muun muassa rauhallisen paikan työntekoon, kuntoiluun sekä ennen kaikkea turvallisen paikan rentoutumiseen ja yhdessäoloon. Tavoitteena oli luoda nuorekas, valoisa ja aikaa kestävä kokonaisuus, joka joustaa elämän muuttuvissa tilanteissa. Materiaalivalintoja ohjasivat ekologisuus, turvallisuus ja pitkäikäisyys. Myös kalustukselta ja varustukselta haettiin samoja arvoja. Lopputuloksena on moderni, vaalea ja valoisa koti, jossa maanläheiset sävyt ja materiaalit kestävät aikaa.

Talo on luonnonmukaisella mäntymetsätontilla kallion päällä. Pihan aluskasvillisuus on pääosin puolukkaa ja muuta varvikkoa, sammalta ja jäkälää. Oleskelu ulkona sijoittuu pääosin isoille terasseille.

Messukoti on mukana myös Huvila & Huussi Asuntomessuilla -erikoisjaksoissa, jotka nähdään Nelosella ja Ruudussa 23.8. alkaen!

Kohde-esittely

Talotyypppi: Omakoti
Huoneistoala (m²): 164
Huonelukumäärä: 6h + autokatos/varasto + pihas/tupak
Kerrosluku: 2
Runkomateriaali: Puu
Julkisivumateriaali: Puu ja pelti
Energiatehokkuusluokka: A
E-luku: 69
Tontin pinta-ala (m²): 3814

Kestävät, kustannustehokkaat ja kauniit hyvän elämän talot.

Haluatko antaa meille palautetta?

Mikä toimii, mikä ei? Ruusut ja risut ovat yhtälailla tervetulleita, joten kevennä mieltäsi ja kerro meille mistä pidit tai mistä et. Kiitos!

Tekijät

Näytteilleasettaja

Oy Spinkkilä Ltd

Pääsuunnittelija

Pekka Spinkkilä/Oy Spinkkilä Ltd.

Rakennuttaja

Oy Spinkkilä Ltd.

Rakennesuunnittelija

Oy Spinkkilä Ltd. ja Nordic House/ Hanna Jakobson

Pihasuunnittelija

Tutta Isomäki/Entti Oy

Sähkösuunnittelija

Vesa Tauriainen/Sähkötyö Tauriainen Oy

LVI-suunnittelija

Jouko Leino/NaLVI Oy

Piharakentaja

Pekka Spinkkilä/Oy Spinkkilä Ltd.

Sisustussuunnittelija

Maarit Vuori/VUU Design Oy ja Maarit Saikkonen/Pentik Oy asukkaiden kanssa

Arkkitehtisuunnittelija

Kristjan Tölk/Trilog Studio OU

Tekniset tiedot

Messukodin teknisiin tietoihin pääset tutustumaan 29.6. ilmestyneestä TM Rakennusmaailmasta.

Seuraavaksi

31. As Oy Lounakallio

As Oy Lounakallio koostuu neljästä Nordic House Finlandin Pre cut -talosta. Talojen puut on sahattu tehtaalla määrämittaan, lovettu ja numeroitu, mikä tekee kuljetuksesta ympäristöystävällisempää.

32 a. Lounatuulen Metsä

Lounatuulen Metsä ja Lounatuulen Ateljeé muodostavat 21 vuokra-asunnon kiinteistöosakeyhtiön. Kaikkiin asuntoihin tulee maalämpökaivot ja maaviilennys.