31. As Oy Lounakallio

As Oy Lounakallio koostuu neljästä Nordic House Finlandin Pre cut -talosta. Talojen puut on sahattu tehtaalla määrämittaan, lovettu ja numeroitu, mikä tekee kuljetuksesta ympäristöystävällisempää. Kattopeltiin laminoitu aurinkopaneeli taittuu osittain myös seinälle, jolloin saadaan lisää pinta-alaa aurinkopaneeleille. Talot ovat muovittomia ja niiden rakennuttaja on Oy Spinkkilä Ltd.

Lounakallion D-talossa materiaalit ovat luonnonmukaisia ja ajattomia. Terveellinen asuinympäristö ikkunoista tulvivan luonnon sylissä tarjoaa asukkaille elämyksen joka päivä. Asukkaat ovat olleet tiiviisti mukana tila- sekä sisustussuunnittelussa ja taloa on tehty heidän toiveistaan ammentaen. Lopputulos on ajaton, harmoninen ja vahva kokonaisuus.

Koti merkitsee 5-henkiselle perheelle ennen kaikkea rauhoittumista, rentoutumista ja mukavaa yhdessäoloa vastapainoksi kiireiselle elämälle. Lähtökohtana oli suunnitella harmoninen kokonaisuus, jossa syvät sävyt luovat levollisen ja kodikkaan tunnelman. Keittiön toiminnallisuutta ja säilytysratkaisuja muokattiin perheelle sopiviksi. Toimiva ympäristö pysyy arjessa siistimpänä, kun kaikelle on paikkansa. Aikaa kestävät ratkaisut ja ekologisuus materiaaleissa ja tuotteissa ohjasivat suunnittelua.

Olohuone on avointa tilaa yhdessä keittiön ja ruokailutilan kanssa. On vaikea saada silmiään irti ikkunaseinän takana siintävästä maisemasta. Se on osa sisustusta ja myös sävymaailma on poimittu sieltä. Yhdyskäytävän kautta pääsee rauhoittavalle saunaosastolle. Yläkerran aulan kuntoiluvälineet on ympäröity taiteella, joka kuljettaa perinteistä ajatusta treenaamisesta visuaaliseen suuntaan. Tässä tilassa voi tehdä kunnon hikitreenin tai joogata, mutta mieli rentoutuu myös ympäristöstä.

Talo on luonnonmukaisella mäntymetsätontilla kallion päällä. Pihan aluskasvillisuus on pääosin puolukkaa ja muuta varvikkoa, sammalta ja jäkälää. Oleskelu ulkona sijoittuu pääosin isoille terasseille.

Messukoti on mukana myös Huvila & Huussi Asuntomessuilla -erikoisjaksoissa, jotka nähdään Nelosella ja Ruudussa 23.8. alkaen!

Kohde-esittely

Talotyypppi: Omakoti
Huoneistoala (m²): 164
Huonelukumäärä: 5h + avok + s + autokatos/varasto
Kerrosluku: 2
Runkomateriaali: Puu
Julkisivumateriaali: Puu ja pelti
Energiatehokkuusluokka: A
E-luku: 67
Tontin pinta-ala (m²): 3814

Kestävät, kustannustehokkaat ja kauniit hyvän elämän talot.

Haluatko antaa meille palautetta?

Mikä toimii, mikä ei? Ruusut ja risut ovat yhtälailla tervetulleita, joten kevennä mieltäsi ja kerro meille mistä pidit tai mistä et. Kiitos!

Tekijät

Näytteilleasettaja

Oy Spinkkilä Ltd

Pääsuunnittelija

Pekka Spinkkilä/Oy Spinkkilä Ltd

Rakennuttaja

Oy Spinkkilä Ltd

Rakennesuunnittelija

Heikki Laivila/Oy Spinkkilä Ltd ja Hanna Jacobson/ Nordic House

Pihasuunnittelija

Tutta Isomäki/Entti Oy

Sähkösuunnittelija

Vesa Tauriainen/Sähkötyö Tauriainen Oy

LVI-suunnittelija

Jouko Leino/NaLVI Oy

Piharakentaja

Pekka Spinkkilä/Oy Spinkkilä Ltd

Sisustussuunnittelija

Maarit Vuori/VUU Design Oy asukkaiden kanssa

Arkkitehtisuunnittelija

Kristjan Tölk/Trilog Studio OU

Tekniset tiedot

Messukodin teknisiin tietoihin pääset tutustumaan 29.6. ilmestyneestä TM Rakennusmaailmasta.

Seuraavaksi

32 a. Lounatuulen Metsä

Lounatuulen Metsä ja Lounatuulen Ateljeé muodostavat 21 vuokra-asunnon kiinteistöosakeyhtiön. Kaikkiin asuntoihin tulee maalämpökaivot ja maaviilennys.

32 b. Lounatuulen Ateljeé

Lounatuulen Metsä ja Lounatuulen Ateljeé muodostavat 21 vuokra-asunnon kiinteistöosakeyhtiön. Kaikkiin asuntoihin tulee maalämpökaivot ja maaviilennys.