32 a. Lounatuulen Metsä

Lounatuulen Metsä on osa 21 vuokra-asunnon kiinteistöosakeyhtiöstä. Kaikissa asuntoissa on maalämpökaivot ja maaviilennys. Luonnon keskelle maisemoiduissa taloissa nautitaan lasten yhteisistä leikkipaikoista ja puulämmitteisen pihasaunan, Lounatuulen Löylyn, lämmöistä. Oma puuseppä on taikonut huonekalut myrskyn kaatamista puista.

Arkkitehtuurin lähtökohtana on ollut rakennusten tuominen osaksi ympäristöään: tummaa ja vaaleaa puuta yhdistelevä väritys on saanut inspiraationsa ympäröivästä mäntymetsästä ja kalliosta. Rakennusten vaihteleva räystäskorkeus ja sisäpihan matalammat varastorakennukset saavat 2-kerroksiset rakennukset vaikuttamaan todellista korkeuttaan matalammilta.

Koti on suunniteltu nelihenkiselle perheelle, jossa on alle kouluikäisiä lapsia. Perhe nauttii yhdessäolosta, luonnosta ja ulkoilusta. Meri ja veneily ovat perheelle tärkeitä. Kotona tehdään myös töitä ja kutsutaan ystäviä kylään.

Sisustuksessa korostuu luonnonmukaisuus ja kotimaisuus. Inspiraatio sisustukseen on saatu ympäröivästä luonnosta. Olohuoneessa suurinta roolia näyttelee upea maisema ja korkea tila - ikkunasta näkyvä luonto on upein mahdollinen taideteos. Iso sohva kokoaa perheen yhteen nauttimaan yhdessäolosta. Puuseppä Johannes Simonen on tehnyt huonekaluja asuntoon tontilla aiemmin kasvaneista männyistä sekä kierrätyspuusta. Näyttävä sisustus korostaa suurista ikkunoista näkyvää metsämaisemaa.

Lounatuulen piha-alueet sulautuvat materiaaleiltaan ja kasvillisuudeltaan luontevasti ympäröivään metsämaisemaan. Yhteisöllinen toiminnallisuus on sijoitettu pihan keskeiselle oleskelu- ja leikkialueelle. Terasseilla kasvatetaan havukasveja ja hyötykasveja terasseihin integroiduissa istutusalueissa. Pihan tausta-alueet sisältävät metsäisiä istutusryhmiä ja kuntalla maisemoituja pintoja.

Messukoti on mukana myös Huvila & Huussi Asuntomessuilla -erikoisjaksoissa, jotka nähdään Nelosella ja Ruudussa 23.8. alkaen!

Kohde-esittely

Talotyypppi: Rivi
Huoneistoala (m²): 119
Huonelukumäärä: 5h + k
Kerrosluku: 2
Runkomateriaali: Kivi
Julkisivumateriaali: Puu
Energiatehokkuusluokka: B
E-luku: 92

Haluatko antaa meille palautetta?

Mikä toimii, mikä ei? Ruusut ja risut ovat yhtälailla tervetulleita, joten kevennä mieltäsi ja kerro meille mistä pidit tai mistä et. Kiitos!

Tekijät

Näytteilleasettaja

TA-Yhtymä Oy

Pääsuunnittelija

Bo Wennerström/Arkkitehtitoimisto Haroma & Partners Oy

Rakennuttaja

TA-Yhtymä Oy

Rakennesuunnittelija

Antti Rämö/Sweco Rakennetekniikka Oy

Pihasuunnittelija

Minna Toivanen/Minna Toivanen Design

Sähkösuunnittelija

Juuso Porsanger/LP Electric Oy

LVI-suunnittelija

Markku Kenttälä/Insinööritoimisto LeVIA Oy

Piharakentaja

Turun Teollisuuden Rakentajat Oy ja Mikael Knuutila/Laarimäki Oy

Sisustussuunnittelija

Anu Vähäkallio/TA-Yhtymä Oy

Arkkitehtisuunnittelija

Bo Wennerström/Arkkitehtitoimisto Haroma & Partners Oy

Tekniset tiedot

Messukodin teknisiin tietoihin pääset tutustumaan 29.6. ilmestyneestä TM Rakennusmaailmasta.

Seuraavaksi

32 b. Lounatuulen Ateljeé

Lounatuulen Metsä ja Lounatuulen Ateljeé muodostavat 21 vuokra-asunnon kiinteistöosakeyhtiön. Kaikkiin asuntoihin tulee maalämpökaivot ja maaviilennys.

33. Lounatuulen Löyly

Luonnon keskelle maisemoiduissa taloissa nautitaan lasten yhteisistä leikkipaikoista ja puulämmitteisen pihasaunan, Lounatuulen Löylyn, lämmöistä.