4. Kannustalon Auma

Kannustalon Auma hurmaa kävijät muun muassa lähes 50 neliön kokoisella avattavalla lasitetulla terassilla. Aumakatto tekee ilmeestä modernin ja minimalistisen. Inspiraatio tähän talomalliin on saatu Japanista. Hulppean yhtenäisen oleskelutilan lisäksi sisältä löytyy walk in -vaatehuone. Sisustus on jälleen Helena Karihtalan käsialaa.

Kannustalon Auma on selkeälinjainen puutalo. Aumakatto ja rimaseinät antavat talon julkisivuihin japanilaista ilmettä. Kodin loistava pohjaratkaisu toimii arjessa: ei lainkaan turhia käytäviä, mutta runsaasti säilytystilaa. Tilasta toiseen avautuu kauniita näkymiä. Huoneisiin tulee luonnonvaloa useista eri suunnista. Erikoiskorkea huonekorkeus korostaa valon virtaa ja kodin levollista tunnelmaa. Kodinhoitotilat ovat kätevästi keittiön ja päämakuuhuoneen läheisyydessä, joten myös pyykkihuolto sujuu arjessa kätevästi. Koko talon levyinen terassi kruunaa kokonaisuuden.

Arkkitehti halusi suunnitella 2000-luvun version 1980-luvulla suositusta aumakatosta. Talon käytännöllinen ja selkeä pohja ja sen tilojen toiminnallisuus olivat hyvä lähtökohta suunnittelulle.

Sisustuksen lähtökohtana on ollut mukailla talon selkeää arkkitehtuuria. Sisustus on toteutettu skandinaavisilla ja muotokieleltään selkeälinjaisilla huonekaluilla. Lämmin puu ja luonnonmateriaalit sekä hillitty värimaailma on rikottu ripauksella mustaa. Tehosteväreiksi on valittu oliivinvihreä sekä sikarinruskea. Olohuoneen kalusteet on sijoitettu siten, että tila pysyy ilmavana ja eivätkä kalusteet estä näkymiä ulos ja terassille.

Pihasuunnittelussa oli tavoitteena yhdistää rakennettu piha-alue hienovaraisesti ympäröivään luontoon. Pihasta haluttiin tehdä luonnonmukainen ja helppohoitoinen. Kasvivalinnat täydentävät olemassa olevaa kasvillisuutta: koristeheiniä, havuja ja maanpeitekasveja. Kauniita kukintoja ja upeita syysvärityksiä.

Messukoti on mukana myös Huvila & Huussi Asuntomessuilla -erikoisjaksoissa, jotka nähdään Nelosella ja Ruudussa 23.8. alkaen!

Kohde-esittely

Talotyypppi: Omakoti
Huoneistoala (m²): 137
Huonelukumäärä: 3h + tupak + s + autokatos/varasto
Kerrosluku: 1
Runkomateriaali: Puu
Julkisivumateriaali: Puu
Energiatehokkuusluokka: B
E-luku: 94
Tontin pinta-ala (m²): 1462

Arjessa toimiva koti. Sisätiloissa on runsaasti luonnonvaloa ja kauniita näkymiä.

Haluatko antaa meille palautetta?

Mikä toimii, mikä ei? Ruusut ja risut ovat yhtälailla tervetulleita, joten kevennä mieltäsi ja kerro meille mistä pidit tai mistä et. Kiitos!

Tekijät

Näytteilleasettaja

Kannustalo Oy

Pääsuunnittelija

Jarmo Ahomäki/Kannustalo Oy

Rakennuttaja

Kannustalo Oy

Rakennesuunnittelija

Juuso Vertanen/Kannustalo Oy

Pihasuunnittelija

Minna ja Aksel Toivanen/Minna Toivanen Design

Sähkösuunnittelija

Timo Varila/OKT Talotekniikka Oy

LVI-suunnittelija

Erkki Karsikas/Insinööritoimisto Airlon Oy

Piharakentaja

Rasul Jafari/RJA-Rakennus Oy

Sisustussuunnittelija

Helena Karihtala-Koski/Interior Design Helena Karihtala Oy

Arkkitehtisuunnittelija

Annika Torkko/Kannustalo Oy

Tekniset tiedot

Messukodin teknisiin tietoihin pääset tutustumaan 29.6. ilmestyneestä TM Rakennusmaailmasta.

Seuraavaksi

7. Hirsi-Kastelli Aisti

Hirsi-Kastellin Aisti esittelee Kastellin hirsiosaamista ensimmäistä kertaa Asuntomessuilla. Tässä kodissa kokataan paljon, ja olokeittiössä laitetaan ruokaa yhdessä.

8. Betoniviidakko

Betoniviidakko on saanut innoituksensa Balilta. Arkkitehdin piirtämä talo on Lakka-kivitalojen toteuttama.