Naantali 2022

Koululaisten linnunpöntöt ja hyönteishotellit

Uusien ihmisasukkaiden lisäksi Lounatuulen alue saa uusia lintu- ja hyönteisasukkaita, kun koululaisten tekemät kodit linnuille ja hotellit hyönteisille on tuotu alueelle.

Naantalin alakoululaiset seitsemästä eri koulusta ovat suunnitelleet ja rakentaneet alueelle linnunpönttöjä ja hyönteishotelleja. Linnunpönttöjä on yhteensä 5 ja hyönteishotelleja 2 kappaletta. Linnunpöntöt sekä hyönteishotellit löytyvät rantaan menevän polun varrelta alarinteestä, läheltä lasten leikkipaikkaa.

Voit ihastella linnunpönttöjä ja hyönteishotelleja messuvierailusi aikana, mutta ethän häiritse niiden asukkaita.

Linnunpöntöt

Taidekoti

Tekijät: luokka 5 B

Koulu: Kuparivuoren koulu

”Energiatehokas, sisustukseen on liitetty taidetta ja houkutteleva sisääntulo, jossa vieraat ja asukkaat tuntevat olonsa tervetulleeksi.”

Pikkutiira

Tekijät: Mona Sorsa ja Waltteri Nordlund, luokka 6

Koulu: Merimaskun koulu

”Pohjaideana on ollut erään asuntomessutalon tyyli.”

Pesälä

Tekijät: Erin Lilja, Maisa Törnström, Viivi Repo, Timea Mikola ja Miinu Vuorisalo, luokka 4 A

Koulu: Karvetin koulu

”Linnunpöntön suunnittelun ja toteutuksen lähtökohtana oli toteuttaa viihtyisä ja kodikas koti Naantalin pikkulinnuille. Kantavana ajatuksena oli käyttää perinteisiä materiaaleja ja lisätä niihin muutamia uusia ideoita linnunpöntön ulkonäköä parantamaan. Kyseessä oleva linnunpönttö voitti Karvetin koulun oppilaiden keskuudessa järjestetyn äänestyksen ja näin ollen valittiin Karvetin koulun edustajaksi Asuntomessuille.”

Merikirkko

Tekijät: Eeva Kuitunen ja Hilda Koisaari, luokka 5

Koulu: Rymättylän koulu

”Kirkontornipönttö on pikkulinnulle ja itse kirkko on sorsanpönttö. Yritettiin tehdä siitä paljon Naantalin kirkon näköistä, mutta jouduttiin tekemään joitain muutoksia. Merikirkko-nimi tuli, kun sorsat elää meren aalloissa ja se muistuttaa Naantalin kirkkoa. Aiottiin tehdä muumitalo, mutta tosi moni päätti tehdä samoin niin vaihdettiin kirkkoon. Merikirkon torni on kaikenlaisille pikkulinnuille.”

Lintumakkari

Tekijät: Max Källström 6A, Eemeli Teppo 6A, Jooa Siivonen 6B ja Luukas Hiiterä 6B

Koulu: Taimon koulu

”Koulumme 6.-luokkalaiset valmistivat linnunpönttöjä Luolalanjärven maastoon. Projektin aikana pojat ideoivat asuntomessupönttöön hieman arjen luksusta, kuten harjakaton.”

Hyönteishotellit

Viher-Hotelli

Tekijät: Kaapo Antila, Inkeri Taipale, Lumi Saaresranta, luokat 5 ja 6

Koulu: Velkuan koulu

”Me haluttiin tehdä erilainen hyönteishotelli, sillä hyönteiset tykkäävät kasveista ja kasvit tuo eloisuutta hotelliin. Käytimme luonnonmukaisia materiaaleja hyönteishotellin sisustamiseen. Se on kodikas ja turvallinen.”

Pörriäispesä

Tekijä: Emma Kaapro, luokka 6

Koulu: Kultarannan koulu

”Värikäs koti pörriäisille.”