Naantali 2022

Naantalin nähtävyydet, herkuttelupaikat ja majoitukset

Naantali on Pohjolan Portofino

Ihastu Suomen lomapääkaupunkiin!

Asuntomessualue on vain kivenheiton päässä Naantalin ainutlaatuisesta vanhasta kaupungista ja alueen huomattavimmista nähtävyyksistä. Yhdistä Asuntomessuvierailuusi tutustuminen Naantaliin, jonka vanhan kaupungin ja vierasvenesataman miljöö hurmaa välimerellisellä tunnelmallaan. Seikkaile vanhan puutalokaupungin kapeilla kujilla, pysähdy ostoksille persoonallisiin putiikkeihin ja nautiskele pitkän kaavan kautta ravintoloiden herkkujen äärellä.

Koe Naantalin parhaat palat

Naantalissa ei tekemisestä ole pulaa. Sisällytä vierailuusi ainakin käynti Suomen presidentin kesäresidenssin tarinoita, historiaa, kukkaistutuksia ja taidetta pullollaan olevaan Kultarannan puutarhaan. Ainutlaatuisen puutarhakaunottaren ohella Naantalissa järjestetään opastettuja kierroksia myös vanhassa kaupungissa ja luostariaikaisessa kirkossa. Kiehtovasta paikallishistoriasta kiinnostuneille Naantalin museo ja taiteilijakoti Casa Haartman ovat vierailun arvoisia käyntikohteita kuten myös Askaisissa sijaitseva Louhisaaren kartanolinna, joka tunnetaan Marsalkka Mannerheimin syntymäkotina. Pienet ja suuret muumifanit pääsevät irtautumaan arjesta Naantalin ihastuttavassa Muumimaailmassa.

Osallistu tapahtumiin ja sukella saaristoon

Naantali on myös tapahtumien kaupunki. Tutustu värikkääseen tapahtumakalenteriin ja yhdistä asuntomessukäyntiisi vaikkapa Naantalin legendaariset Unikeonpäivät 25.-27.7.

Aktiivilomailijan kannattaa vuokrata pyörä ja pyrähtää Naantalin saaristopitäjiin tai jopa saariston kuuluisille rengasreiteille. Mikäli rauhallisempi meno kiinnostaa nouse aidon Höyrylaiva s/s Ukkopekan kyytiin ja keinuttele sen kyydissä Turun ihmeiden äärelle. Anna merituulen kutitella ja nauti saariston leppoisasta sykkeestä!

Muista varata majoitus ennakkoon

Naantalissa ja sen lähiympäristössä riittää tekemistä useammaksikin päiväksi, joten mikset jäisi yöksi Naantalin syleilyyn? Vaihtoehtoja on tarjolla täyden palvelun kylpylähotellista sympaattisiin aamiaismajoituskohteisiin vanhassa kaupungissa tai käytännöllisiin huoneistokohteisiin. Majoitusvaihtoehtoja löydät Visit Naantalin verkkosivuilta.

Majoitu Herrankukkaroon!

Autolla vain 30 minuutin matkan päässä Asuntomessualueesta sijaitseva Herrankukkaro on normaalisti auki vain ryhmille. Asuntomessujen ajan se avaa ovensa kaikille majoittujille. Tutustu eri vaihtoehtoihin ja testaa vaikka yöpymistä linnunpöntössä!