Naantali 2022

Oheiskohteet

Asuntomessuilla on Lounatuulen messualueen lisäksi myös muutama oheiskohde. oheiskohteet ovat kävijöille maksuttomia eli niissä voi vierailla myös ilman messulippua, mutta Velkuan kyläkoulu on avoinna pääosin vain ryhmille tilauksesta.

Velkuan kyläkoulu

Hirsinen kyläkoulu sijatsee lauttamatkan päässä Palvan saaressa. Moderni puurakenteinen koulu on valmistunut 2021 ja siellä toimivat peruskoulun luokat 1-9. Sijaintinsa vuoksi esimerkiksi kielten etäopetus on oppilaille arkipäivää.

Velkuan kyläkoulu on auki vain ryhmille etukäteisvarauksella muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta: sunnuntaina 17.7. klo 14–17.30 ennen kirkkokonserttia ja lauantaina 30.7. kello 16–18 Jazz-konsertin jälkeen.

Velkuan kyläkoululla on kesän ajan esillä Henri Soukan valokuvanäyttely Hyvästi vanha koulu. Lue lisää tästä.

Tuulensuunkatu 27

Naantalin keskustaan rakennettu TA-Yhtymän asumisoikeuskohde Tuulensuunkatu 27 on ekologinen kerrostalo. A-energialuokkaisessa talossa on 22 asuntoa ja ensimmäiset asukkaat muuttivat sinne jo keväällä. Katolla olevat aurinkopaneelit tuottavat energiaa asuntojen ilmanvaihtoon ja pihakannella on viljelylaatikoita asukkaiden käyttöön.

Asuntomessuilla kaksi talon asunnoista on kalustettu ja vierailtavissa. Toisessa on TA:n oman puusepän kunnostamia ja rakentamia huonekaluja ja toinen asunto on sisustettu kierrätetyillä huonekaluilla.

Tuulensuunkatu 27