Medialle

Asuntomessujen oheiskohteet Naantalissa: A-energialuokan kerrostalo ja hirsinen kyläkoulu

Kesän Asuntomessujen virallinen oheiskohde, Tuulensuunkatu 27, on Naantalin keskustaan rakentunut puupintainen asumisoikeuskerrostalo, joka sai ensimmäiset asukkaansa jo toukokuun alussa. Toinen oheiskohde, Velkuan hirsinen kyläkoulu, sijaitsee lossimatkan päässä Palvan saaressa ja on muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta auki kesällä vain etukäteisvarauksella ryhmille.

Asuntomessut ja John Nurmisen Säätiö aloittavat yhteistyön

Asuntomessujen kävijät voivat jatkossa tehdä messulipun oston yhteydessä lahjoituksen Itämeren suojeluun. Osuuskunta Suomen Asuntomessut ja John Nurmisen Säätiö ovat sopineet kaksivuotisesta yhteistyöstä.

Naantalissa Asuntomessuille pääsee myös vesibussilla

Vesibussi Tuula liikennöi kesällä 2022 kerran päivässä Turusta Naantalin keskustan venesataman kautta Lounatuulen Asuntomessualueelle. Messujen aikana vesibussi liikkuu päivällä Naantalin ja messualueen välillä.

Asuntomessualueelle Naantaliin nousee Suomen ensimmäinen saunarivitalo

Lounatuulen Asuntomessujen ranta-alue Naantalissa saa Suomen ensimmäisen saunarivitalon. Neljästä piensaunasta koostuvalle rivitalolla tulee oma uintilaituri. Talviaikaan alueella voi harrastaa myös avantouintia, sillä yksi saunoista jää yleisesti varattavaan käyttöön. Toisista saunoista voi halutessaan hankkia itselleen joko osakkuuden ja sitä kautta oikeuden esimerkiksi viikoittaiseen saunavuoroon tai sitten voi hankkia omistusoikeuden koko saunaan.

Asuntomessualue Lounatuulesta Naantalissa tulee Suomen sydänturvallisin asuinalue

Lounatuulesta tulee Suomessa ensimmäinen asuinalue, jossa ulkotiloista löytyy kaksi sydänpysähdyksen yhteydessä tarvittavaa defibrillaattoria eli sydäniskuria. Toinen laitteista löytyy tulevaisuudessa satama-alueelta ja toinen alueen keskellä sijaitsevalta korttelikeräyspisteeltä.

Asuntomessut rakentamisen laadun kehittämisalustana

Turun ammattikorkeakoulun opiskelijat määrittävät yhdessä rakentajien ja rakennuttajien kanssa kohteiden laatupisteet Asuntomessualueella Naantalissa. Monivaiheisen projektin ensimmäisessä vaiheessa tutkitaan ennen kaikkea laatupisteiden määrittämiseen liittyvien kysymysten ymmärrettävyyttä.

Venenäyttely täydentää Asuntomessujen tarjontaa Naantalissa

Naantalissa ensi kesänä 15.7–14.8. järjestettävät Asuntomessut tulevat olemaan samalla myös venemessut. Luonnonmaan saaren Asuntomessualueen omassa satamassa voi tutustua messukäynnin yhteydessä lähes sataan eri kokoiseen veneeseen koko messujen ajan.

Pyörre Asuntomessuyleisön suosikkitalo Lohjalla

Kekseliäästi taidetta ja uutta rakennustekniikkaa kiertotalouden käytäntöihin yhdistävä Pyörre voitti sekä Paras Talo että Paras -sisustus äänestyksen. Villla Nordic Storiesin uima-allaspiha vei Paras Piha -kategorian.

Ilmastoystävällinen Piiri voitti puuarkkitehtuurikilpailun Keravalla

Puukerrostalo Asuntomessuille Keravalle -arkkitehtuurikutsukilpailun voitti työryhmä Arkkitehdit Tommila Oy & Kaleidoscope Nordic AS:n suunnitelma nimeltään Piiri. Sen sekä rakennustapa että -materiaalit vähentävät huomattavasti rakentamisen hiilijalanjälkeä, nopeuttavat asentamista ja helpottavat kosteudenhallintaa.