Medialle

Jean Sibeliuksen nuoruusvuosien turvasatama Sibeliustalo on Asuntomessujen oheiskohde Loviisassa

Ensi kesän Asuntomessujen tarjontaa täydentää kaksi oheiskohdetta, Sibeliustalo Loviisan keskustassa ja Strömforsin ruukkialue Ruotsinpyhtäällä.

Kotimaiset huippuartistit tähdittävät Asuntomessujen torstai-iltoja

Asuntomessujen aikana yleisöllä on mahdollisuus yhdistää Loviisan Kuningattarenrannan messuelämykseen myös festaritunnelmaa.

Suomen Asuntomessut yhteistyöhön Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun kanssa

Suomen Asuntomessut ja Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu ovat aloittaneet yhteistyön. Yhteisenä tavoitteena on nostaa laadukkaan suunnitteluosaamisen ja asuntorakentamisen arvostusta Suomen asuntomarkkinoilla. Ensimmäisellä yhteisesti toteutetulle kurssilla opiskelijat loivat raikkaita ratkaisuja näyttelyarkkitehtuuriin, joita tullaan näkemään ja kokemaan messutapahtumissa tulevina vuosina.

Asuntomessutapahtuma Loviisassa täydentyy neljällä artisti-illalla

Rakennustyöt Loviisan Kuningattarenrannassa etenevät hyvin. Osassa messukodeista keskitytään jo sisätöihin. Heinäkuussa avautuvan tapahtuman tuottaminen on käynnissä ja messukävijöiden iloksi on luvassa muun muassa neljä pidennettyä iltaa, jolloin messualueella Asuntomessujen lisäksi pääsee nauttimaan elävästä musiikista.

Strömforsin ruukista Asuntomessujen virallinen oheiskohde

Ruotsinpyhtään kylässä Loviisassa sijaitseva vuonna 1695 perustettu ruukki on yksi parhaiten säilyneistä ruukkiyhdyskunnista. Siinä, missä kesän 2023 Asuntomessut Loviisassa esittelee rakentamisen, asumisen ja sisustamisen uudet tuulet, Ruukissa pääsee siirtymään ajassa taaksepäin ja kokemaan alueen historiallisen tunnelman.

Loviisan Kuningattarenrantaan Tapio Haapalan taideteos

Kuvataiteilija Tapio Haapala valittiin toteuttamaan julkinen taideteos ”Loviisan pisarat” ensi kesän Asuntomessualueelle Kuningattarenrantaan Loviisassa. Kaksiosainen taideteos tulee sijaitsemaan Kuningattarenrannan torialueella meren äärellä.

Naantalin Aurinkolinna oli yleisön suosikkikohde

Lietolaisen yrityksen, RS-Insinöörien, suunnittelema ja rakentama Jämerä-kivitalo Naantalin Aurinkolinna voitti sekä Paras Messukohde että Paras Sisustus -yleisöäänestykset vuoden 2022 Asuntomessuilla. Paras Piha löytyi kävijöiden mielestä kekseliäästi skandinaavisuutta ja japanilaisuutta yhdistävästä Honka Haikusta.

Loviisan Asuntomessualue kannustaa yrittäjyyteen

Vuoden 2023 Asuntomessut järjestetään Loviisan Kuningattarenrannan alueella. Aivan keskustan tuntumaan rakentuva uusi asuinalue antaa mahdollisuudet myös monenlaiseen yrittäjyyteen sekä työn ja arjen saumattomaan yhdistämiseen.

Asuntomessuilla Loviisassa meri on yhteinen asia

Ensi kesän Asuntomessualueen Loviisan Kuningattarenrannan jokaisen kodin ikkunasta pilkottaa Loviisanlahti. Ekologinen viheralue ja luonnonpuisto ovat muutaman askeleen päässä kotiovelta, mutta samalla kaikki keskustan palvelut ovat kävelymatkan päässä. Asuntomessut Loviisassa järjestetään 7.7.–6.8.2023.