Medialle

Tiedotteet

Mahdollisissa lisäkysymyksissä sinua auttaa viestinta@asuntomessut.fi

Talokohteiden ja muiden kumppaneidemme tiedotteet löydät täältä.

Yleisö äänesti Villa Havetin Asuntomessujen parhaaksi taloksi

Meren rantaan rakennettu ylellinen Villa Havet hurmasi Asuntomessuvieraat Loviisassa. Nina Björnström-Lehtosen ja Tomi Lehtosen vaalea Jämerä Kivitalo voitti yleisöäänestyksen kaikki kategoriat.

Asuntomessut järjestetään vuonna 2027 Riihimäellä kahdella eri asuinalueella

Riihimäen kaupunki ja Suomen Asuntomessut ovat tehneet varaussopimuksen vuoden 2027 Asuntomessujen järjestämisestä. Asuntomessut jakautuvat Riihimäellä kahdelle erilaiselle asuinalueelle, Jokikylään ja Kokonmäkeen.

Asuntomessut nosti Loviisan näkyvästi Suomen kartalle – moni messuilla käynyt voisi jopa harkita muuttavansa kaupunkiin

Loviisan tavoitteena oli Asuntomessujen kautta tehdä kaupunkia tutuksi suomalaisille. Tavoite täyttyi, sillä noin puolet messukävijöistä vieraili messujen aikana ensimmäistä kertaa Loviisassa.

Vuoden mallitalo julkistettiin Asuntomessuilla – voittaja on Merenrantojen ekologinen koti Cabin Havsstrand

Vuoden mallitalon valinnassa tärkeimpinä kriteereinä ovat rakentamisen korkea laatu ja viimeistely. Myös rakennushankkeen turvallisuus ja Asuntomessujen teemojen toteutuminen huomioidaan arvioinnissa.

Selvitys: Suomalaisosaaminen kelluvien talojen rakentamisessa kiinnostaa maailmalla – kotimaassa alaa jarruttaa ohjeistuksen puute

Kelluva asuntorakentaminen on Suomessa jäänyt yksittäisten kokeilujen asteelle, vaikka maailmalla suomalaista kelluvan rakentamisen osaamista hyödynnetään jo vientituotteena. Suomen Asuntomessujen teettämä asiantuntijaselvitys kuvaa, millaisia mahdollisuuksia ja haasteita kelluvalle asuinrakentamiselle on Suomessa. Selvityksen mukaan kelluva rakentaminen kaipaisi yleistyäkseen Suomessa yhtenäistä ohjeistusta ja aiempaa laajempia kokeiluja.

KUTSU TIEDOTUSTILAISUUTEEN: selvitys kartoittaa kelluvan rakentamisen mahdollisuuksia ja haasteita Suomessa

Asiantuntijaselvityksen julkistus ma 31.7. klo 10.30 Asuntomessualueella Loviisassa. Tilaisuuteen voi osallistua myös Teamsissa.

Asuntomessuilla voi mennä naimisiin – Loviisan seurakunnat järjestävät non stop -vihkipäivän messukappelissa elokuussa

Asuntomessualueella Loviisassa voi mennä naimisiin lauantaina 5.8. Ajanvarausta ei tarvita, mutta vihkipareilla täytyy olla esteettömyystodistus mukanaan.

Tässä ovat Asuntomessujen elämyksellisimmät saunat – palkittuja yhdistää hulppeat merimaisemat

Sauna from Finland valitsee vuosittain Asuntomessujen elämyksellisimmät saunat. Tänä vuonna palkinnon saivat Villa Havetin, Villa Kruunun ja Villa Stenin löylyttelykeitaat.

Ministeri Adlercreutz kyseenalaisti Asuntomessujen avajaispuheessaan puurakentamisen tiukkaa sääntelyä: "Puu palaa yhtä huonosti tai hyvin niin Suomessa kuin Ruotsissa"

Asuntomessujen avajaisiin Loviisassa osallistui liki 1000 kutsuvierasta. Avajaispuheen piti Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Anders Adlercreutz (r.), joka on ammatiltaan myös arkkitehti.