21 Karpalo

Tämä talo toimii paitsi kotisatamana, myös työtilana, perheen ja ystävien kokoontumispaikkana sekä veneilyn ja lähimatkustamisen mahdollistajana. Tilat voivat muuntua: kuntoilu- tai työtilasta voi tulla isoäidin tai vaihto-oppilaan majapaikka. Valaistus on epäsuoraa, tunnelmallista ja hillittyä ulkona, mutta myös sisällä – isot ikkunat tarjoavat luonnonvaloa. Valaistuksen virtalähteenä toimii uusiutuva aurinkoenergia.

Talo sulautuu luontevasti sijainnillaan ja olemuksellaan ympäröivään mäntymetsäiseen maisemaan ja heijastaa väritykseltään terveiset vastarannan vanhoille suola-aitoille. Merinäkymän rauhoittava vaikutus tasapainottaa kiireistä mieltä. Talon tontti on alueen rauhallisin ja sillä on luonnonläheisimmät näkymät.

Heti eteisestä sisään astuessa aukeaa kaunis olohuonenäkymä suurine ikkunoineen. Alakerrassa ovat olohuoneen lisäksi tarvittaessa vierashuoneena toimiva televisiohuone, keittiö, suurella ruokapöydällä varustettu ruokailutila, kodinhoitohuone ja portaat yläkertaan. Yläkerrassa sijaitsevat kaikki makuuhuoneet sekä työhuone. Vanhempien ja nuorimman lapsen makuuhuoneista on pääsy suurelle parvekkeelle, jolta on suora kulku myös alakerran terassille. Osittain katettu terassi on kuin olohuoneen ja keittiön jatke, ja siellä on myös ulkoporeallas.

Sisustus on suunniteltu viisihenkisen lapsiperheen tarpeisiin. Kaiken ei tarvitse olla vaaleaa ja seesteistä, vaan myös värejä käyttämällä voi luoda rauhallisen kokonaisuuden. Kodissa haluttiin käyttää kestäviä materiaaleja ja paljon murrettuja värisävyjä luomaan rauhoittava, luonnonläheinen tunnelma.

Piha on ympäröivää luontoa kunnioittava ja kehys talolle, joka materiaaliltaan sekä herkullisella värityksellään sointuu upeasti ympäröivään suomalaiseen maisemaan. Puutarha on toiminnaltaan perhettä palveleva kokonaisuus, joista yhtenä tärkeimpänä on yksityisyyden suojaaminen terassialueilla. Suomalaista puutarhaperinnettä edustaa syreenimaja, joka ajan kanssa tuo yhden suojaisan oleskelualueen lisää. Puutarhan rakenteissa ja pinnoilla on käytetty luonnonmateriaaleja, kuten liuskekiveä, punaista graniitista saatua kivituhkaa sekä luonnonkiviä, joita alueella on luonnostaan runsaasti.

Kohteen esteettömyys

Kaksikerroksinen kohde, jonka pihalla on liuskekiviä. Liuskekivien välissä on yli 3 cm rakoja. Sisäänkäynnille johtaa luiska, jonka kaltevuus on 12 %. Sisäänkäynnillä on 5 cm korkea kynnys. Kohteessa pääsee ympäri. Poistuminen sisääntulon kautta.

Kohde-esittely

Talotyyppi: Omakoti
Huoneistoala (m²): 203
Huonelukumäärä: 6 h + k + s + at/var
Kerrosluku: 2
Runkomateriaali: Puu
Julkisivumateriaali: Puu
Energiatehokkuusluokka: A
Tontin pinta-ala (m²): 1070

Karpalo – kotisatama

Haluatko antaa meille palautetta?

Mikä toimii, mikä ei? Ruusut ja risut ovat yhtälailla tervetulleita, joten kevennä mieltäsi ja kerro meille mistä pidit tai mistä et. Kiitos!

Tekijät

Näytteilleasettaja

Tulikivi Oyj, Lumon Suomi Oy ja Jetta-Talo Oy

Rakennuttaja

Yksityinen

Pääsuunnittelija

Jim Bergheim

Rakennesuunnittelija

Aleksi Kinnunen / Jetta-Talo Oy

Pihasuunnittelija

Eija Keckman / Pihalla Oy Eija's Garden

Sähkösuunnittelija

Tuomo Jäntti / Tumastec Oy

LVI-suunnittelija

Samu Heikkilä / Airlon Insinööritoimisto

Sisustussuunnittelija

VISA Interiors Oy

Arkkitehtisuunnittelija

Reetta Latva-Ranto / Jetta-Talo Oy

Tekniset tiedot

Messukodin teknisiin tietoihin pääset tutustumaan 28.6. ilmestyneestä TM Rakennusmaailmasta.

Seuraavaksi

22 Villa Panelo

Arkkitehti Heikki Lumisen kahdelle aikuiselle suunnittelema ympäristöystävällinen ja muoviton talo on tehty Panelo puu-sandwich -elementeistä. Energiatehokkuutta lisää oma aurinkovoimala katolla. Kodin sisustuksessa pääroolissa valo ja harkittu värikkyys.

23 Jukkatalon Linnatuuli

Jukkatalon Linnatuuli on luotu kolmihenkiselle perheelle sujuvan arjen ja rentouttavan vapaa-ajan tyyssijaksi. Tunnelmallinen saunatupa ja yläkerran kylpyhuone, josta on merinäköala, tarjoavat tilaisuuden nautiskeluun oman kodin rauhassa.