23 Jukkatalon Linnatuuli

Jukkatalon Linnatuuli on luotu kolmihenkiselle perheelle sujuvan arjen ja rentouttavan vapaa-ajan tyyssijaksi. Tunnelmallinen saunatupa ja yläkerran kylpyhuone, josta on merinäköala, tarjoavat tilaisuuden nautiskeluun oman kodin rauhassa. Talon suojaisa piha kutsuu viettämään aikaa kuntan keskellä merenrantanäkymän täydentäessä tunnelmaa. Tämä koti on suunniteltu muuntumaan tulevaisuuden tarpeiden mukaan ja etätyötila antaa mahdollisuuden joustavaan elämäntapaan.

Jukkatalon Linnatuuli on toimiva kokonaisuus perheen muuttuviin tarpeisiin. Koti on suunniteltu kolmehenkiselle perheelle, jossa on vanhempien lisäksi leikki-ikäinen lapsi. Tilaa kuitenkin riittää mahdollisesti kasvavalle perheelle, sillä kodista löytyy neljä huonetta ja erillinen saunarakennus, joka mahdollistaa esimerkiksi vieraiden yöpymisen ja oman rauhan.

Sisustuksessa on käytetty luonnollisia sävyjä ja aitoja materiaaleja, mikä tekee kohteesta todella kotoisan. Pohjaratkaisu on toimiva ja monikäyttöinen usean makuuhuoneen ansiosta. Yläkerran merimaisema luo tunnelmaa.

Oleskelupihan keskipisteeksi on valittu kallionyppylällä kasvava korkea mänty, jonka ympärille pihaa on rakennettu tontin omilla luonnonkivillä sekä alueen luontoon sopivalla kasvillisuudella. Yksityisyyttä tuovat istutukset on valittu niin, etteivät ne kasva merinäköalan eteen, vaan talolta on myöhempinäkin vuosina näkymät Loviisanlahdelle. Saunatuvan päädyssä on poreallas, jota suojaa oma pieni pergola. Pihan valaistus on epäsuoraa ja sen tavoitteena on tuoda pihaan tunnelmaa ja turvallisuutta. Etupiha on aidattu korkeahkolla kevytmeluaidalla, jonka ilmettä pehmentävät köynnösvaijerit.

Kohteen esteettömyys

Kaksikerroksinen kohde, jonka sisäänkäynnille oli kartoitushetkellä tekeillä luiska. Luiskan kaltevuus on 6 %. Luiskan yläpäässä kääntymiseen varattu tila halkaisijaltaan 140 cm. Sisäänkäynnin kynnyksen korkeus on 5,5 cm. Terassin kynnyksen korkeutta ei päässyt kartoitushetkellä mittaamaan.

Kohde-esittely

Talotyyppi: Omakoti
Huoneistoala (m²): 177
Huonelukumäärä: 5 h + k + s + saunatupa + var + ak
Kerrosluku: 2
Runkomateriaali: Puu
Julkisivumateriaali: Puuverhous
Energiatehokkuusluokka: B
Tontin pinta-ala (m²): 900

Tämä koti tarjoaa toimivan arjen ja mökkiviikonlopun yhdistelmän saman katon alla.

Haluatko antaa meille palautetta?

Mikä toimii, mikä ei? Ruusut ja risut ovat yhtälailla tervetulleita, joten kevennä mieltäsi ja kerro meille mistä pidit tai mistä et. Kiitos!

Tekijät

Näytteilleasettaja

Jukkatalo Oy

Rakennuttaja

Jukkatalo Oy

Pääsuunnittelija

Markku Laitila / Jukkatalo Oy

Rakennesuunnittelija

Iida Niskanen / Jukkatalo Oy

Pihasuunnittelija

Minna Harju

Sähkösuunnittelija

Jarkko Marttinen / Jukkatalo Oy

LVI-suunnittelija

Panu Pahtaja / Jukkatalo Oy

Piharakentaja

Viherkuutio Oy

Sisustussuunnittelija

Kia Koivisto ja Mirva Kangas / Kia Design Oy

Arkkitehtisuunnittelija

Tiina Luostarinen / Jukkatalo Oy

Tekniset tiedot

Messukodin teknisiin tietoihin pääset tutustumaan 28.6. ilmestyneestä TM Rakennusmaailmasta.

Seuraavaksi

24 Lilla Hygge

Dekotalon Lilla Hyggessä yhdistyvät vapaa-aika ja arki. Yläkerrasta löytyvät perheen yhteiset tilat sekä vanhempien makuuhuone. Kaiken kruunaa upea kattoterassi poreammeella.

25 Villa Kungen

Designtalon suosituin malli, Nordic Classic Käpylä 128 Plus, on isän ja pojan kompakti koti. Olohuoneesta haluttiin iso ja avara tila, joten työhuone yhdistettiin olohuoneeseen. Kaksi makuuhuonetta muutettiin yhdeksi isoksi huoneeksi.