6 Loviisan Majakka – Tiiskeri

Kahdeksan asunnon yksitasoisessa rivitaloyhtiössä kaikista huoneistoista avautuu upea merimaisema. Avara olohuone-keittiö, isot ikkunat ja koko asunnon levyiset terassit mahdollistavat jokaisessa kodissa ylellisen arjen ilman omakotitalon huoltohuolia. Yhtiölle tulee myös oma laituri, josta on mahdollisuus ostaa venepaikkaosake. Taloyhtiön yhteisille piha-alueille on suunniteltu merimaisemaan sopivaa rantaniittyä ja helppohoitoisia kasveja, jotka kestävät ranta-alueen tuulet ja tuiskut.

Koti on suunniteltu ihmiselle, joka haluaa asua meren äärellä, luonnonsävyillä sisustetussa kodissa. Kodin huonekalut ja sisustus ilmentävät asukkaan mielenmaisemaa ja suunnittelun ajattomuutta. Valinnoissa on suosittu aitoja materiaaleja, kotimaisia klassikoita sekä ajattomia uutuustuotteita, jotka istuvat kodin harmoniseen kokonaisuuteen. Yksityiskohdissa korostuu tammi niin lattiassa kuin huonekalujen materiaaleissa.

Elämisen helppous, mutkattomuus ja aitous näkyy kodissa. Koti muuntuu eri käyttötarkoituksiin ja mahdollistaa niin harrastukset kuin etätyöskentelyn sekä vieraiden majoittamisen. Perheen ja ystävien kanssa viihtyminen on luontevaa olohuoneen ja keittiön sekä terassin muodostamassa tilassa, josta avautuu merinäkymä.

Kodin pohjaratkaisu on joustava, mikä mahdollistaa työhuoneen muuttamisen toiseksi makuuhuoneeksi, jonka yhteydessä on vaatehuone. Sisäänkäyntiaulan korkeus luo avaruuden tuntua, joka jatkuu merelle aukeavassa oleskelutilassa.

Kadun puoleista julkisivua on haluttu elävöittää katto- ja julkisivulinjaa jaksottavilla sisäänkäynneillä. Sisääntulopuolella korkea aulatila tuo tilan tuntua ja eteisen yläikkuna tuo ylävalon eteistiloihin. Väritys yhdistää rakennuksen suomalaiseen puurakennusperinteeseen ja Loviisan historialliseen puukaupunginosaan.

Kohteen esteettömyys

Rivitalokohde, jonka sisäänkäynnille johtaa luiska kaltevuudeltaan 16 %. Luiskan säleikön raot ovat 3 x 5 cm. Oviaukon kynnys on 5,5 cm. Poistuminen sisääntulon kautta.

Kohde-esittely

Talotyyppi: Rivitalo
Huoneistoala (m²): 80
Huonelukumäärä: 3 h + avok + s + ak/var
Kerrosluku: 1
Runkomateriaali: Puu
Julkisivumateriaali: Puu
Energiatehokkuusluokka: B
Tontin pinta-ala (m²): 2088

Haluatko antaa meille palautetta?

Mikä toimii, mikä ei? Ruusut ja risut ovat yhtälailla tervetulleita, joten kevennä mieltäsi ja kerro meille mistä pidit tai mistä et. Kiitos!

Tekijät

Näytteilleasettaja

Rakennusapu Puumalainen Oy

Rakennuttaja

As Oy Loviisan Majakka

Pääsuunnittelija

Markus Wikar / Geometria Architecture Oy

Rakennesuunnittelija

Mika Carling / Rakennussuunnittu Carling Oy

Pihasuunnittelija

Marko Koski / Pihasi Puutarhuri Oy

Sähkösuunnittelija

Magnus Nygård / Nygård Electrics

LVI-suunnittelija

Erkki Huhtinen / Lvi-Suunnittelu Huhtinen & Karjalainen Oy

Piharakentaja

Marko Koski / Pihasi Puutarhuri Oy

Sisustussuunnittelija

Maaria Mäntysaari

Arkkitehtisuunnittelija

Markus Wikar / Geometria Architecture Oy

Tekniset tiedot

Messukodin teknisiin tietoihin pääset tutustumaan 28.6. ilmestyneestä TM Rakennusmaailmasta.

Seuraavaksi

7 Loviisan Majakka – Loisto

Aikuisen pariskunnan koti on tehty yhdistämällä kaksi kaksiota asukkaiden toiveita vastaavaksi huoneistoksi. Lattiakorosta nousevat korkeat ikkunat saavat avaran olohuone-keittiön tulvimaan luonnonvalossa ja tuovat merimaiseman osaksi sisätiloja.

8 Talo Lovisea

Ainutlaatuinen kelluva talo on rakennettu Timberpointin CLT-massiivipuuelementeistä TotalPron valmistamalle kelluvalle perustukselle. Myyntiin tuleva kaksikerroksinen koti on rakennettu valmiiksi maalla ja asennettu kelluvan kadun varteen.