8 Talo Lovisea

Ainutlaatuinen kelluva talo on rakennettu Timberpointin CLT-massiivipuuelementeistä TotalPron valmistamalle kelluvalle perustukselle. Myyntiin tuleva, kaksikerroksinen koti on rakennettu kokonaisuudessa valmiiksi maalla ja asennettu kesällä Kuningattarenrannan kelluvan kadun varteen.

Kelluvan kaksikerroksisen kodin arkkitehtiratkaisuissa on viittauksia merenkulkuun, tervattuihin puupursiin ja rahtilaivoihinkin. Selkeä hahmo antaa suojaa vallitsevalta merituulelta, mitä on korostettu sisäpuolen puunvärillä sekä tervanruskealla ulkokuorella.

Sisällä on korkea promenadi, joka siltoineen luo tilallisuutta ja vaihtelevia näkymiä läpi talon. Alakertaan sijoittuu oleskelutilojen lisäksi yksi makuuhuone. Yläkerrassa on makuuhuone ja tilava parvi, joka voi toimia työhuone- tai makuuhuonekäytössä. Saunaosastolta on parvekkeen kautta yhteys alas aina uimatikkaiden ääreen.

Sisustus on suunniteltu asukkaille, joiden intohimona on viettää aikaa veden äärellä ja sen päällä. Asunnossa voi elää ympäri vuoden, ja se muovautuu niin vapaa-aikaan kuin etätyöntekoonkin. Meren tuoman rauhan ja luonnon läsnäolon voi tuntea kodissa jokaisella askeleella. Sisustuksen ainutlaatuisuus piilee käytetyissä sävytetyissä maalatuissa pinnoissa, tummassa puussa, graniitissa ja messingissä. Mustavalkoisuus jää tällä kertaa taka-alalle, kun tilat täyttyvät luonnonläheisistä väreistä ja tunnelmasta. Harkitut värikkäät yksityiskohdat tuovat kontrastia kokonaisuuteen.

Ulko-oleskelu kiertyy talon ympärille tarjoten suojaa eri olosuhteissa. Terassin materiaalina on käytetty suomalaista lämpöpuuta, joka on kestävää ja josta ei liukene vesistöön mitään.

Kohteen esteettömyys

Kohteeseen ei päässyt kartoitushetkellä mittaamaan. Kohteeseen johtaa silta, jonka kaltevuudet ovat jyrkkiä.

Kohde-esittely

Talotyyppi: Omakoti
Huoneistoala (m²): 113
Huonelukumäärä: 4 h + k + s + tekninen tila/var
Kerrosluku: 2
Runkomateriaali: CLT ja betoniponttooni
Julkisivumateriaali: Julkisivupaneeli
Energiatehokkuusluokka: B
Tontin pinta-ala (m²): 650

It's all about the sea, LoviSEA.

Haluatko antaa meille palautetta?

Mikä toimii, mikä ei? Ruusut ja risut ovat yhtälailla tervetulleita, joten kevennä mieltäsi ja kerro meille mistä pidit tai mistä et. Kiitos!

Tekijät

Näytteilleasettaja

Loviisan Kelluva Kuningatar Oy

Rakennuttaja

Loviisan Kelluva Kuningatar Oy

Pääsuunnittelija

Perttu Huhtiniemi

Rakennesuunnittelija

Susanna Friman / Sweco

Sähkösuunnittelija

Kalle Hirvola / Sweco

LVI-suunnittelija

Jari Haavisto / Sweco

Sisustussuunnittelija

Ilkka Palinperä / Studio Palinperä

Arkkitehtisuunnittelija

Heikki Luminen ja Perttu Huhtiniemi

Tekniset tiedot

Messukodin teknisiin tietoihin pääset tutustumaan 28.6. ilmestyneestä TM Rakennusmaailmasta.

Seuraavaksi

9 Casa More

Casa Moren rakennusaikataulu on viivästynyt useiden eri osatekijöiden yhteisvaikutuksesta. Tästä syystä kohde ei ole avoinna yleisölle Asuntomessujen aikana.

10 Villa Kuningatar

Tämän omarantaisen Jämerä-kivitalon asukkaille vesi on tärkeä elementti. Kotiin tulee uima-allas ja venevaja, josta säilytetään kaikenlaista vesiurheiluun liittyvää, kuten kanootteja. Kolmihenkisen perheen kaikissa makuuhuoneissa on oma kylpyhuone.